Olej Palmowy BIO bezzapachowy 200 ml - Natvita
-
- 9,79 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,2 l
Cena kat. za 1l :48.95 zł Pref. wielokrotność:3 -->
Olejowiec gwinejski (Elaeis guineensis). Najczęściej nazywany jest palmą olejową.
Olej palmowy można używać do smażenia, pieczenia i gotowania różnych potraw oraz w celach kosmetycznych. Nadaje się do deserów, sosów, sałatek i chleba.
Idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się i nie jełczeje. Do wytrącenia zapachu oleju palmowego wykorzystano parę wodną.
Nie zastosowano procesu uwodornienia, niebielony.
Zawartość netto: 200 ml
Składniki: 100% olej ze świeżych nasion olejowca gwinejskiego (Elaeis guineensis)
Jednostka certyfikująca: PL-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE (Brazylia)
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym i ciemnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 3700 kJ/ 900 kcal
Tłuszcz: 100 g
Węglowodany: 0 g
Białko: 0 g
Olej palmowy BIO bezzapachowy Natvita - doskonały do każdej kuchni
Olej palmowy BIO to wyjątkowy produkt spożywczy i kosmetyczny, pochodzący z naturalnych nasion olejowca gwinejskiego (Elaeis guineensis), znanego również jako palma olejowa. Dzięki technologii pachnącej pary wodnej został pozbawiony typowego zapachu, co czyni go idealnym składnikiem do różnorodnych zastosowań kulinarnych.
Wszechstronne zastosowanie w kuchni
Olej palmowy BIO świetnie sprawdza się w smażeniu, pieczeniu oraz gotowaniu. Można go używać do przygotowania deserów, sosów, sałatek, a także pieczywa. Jego wyjątkowa odporność na wysokie temperatury sprawia, że jest idealny do przyrządzania potraw na głębokim tłuszczu, ponieważ nie pali się i nie jełczeje.
Bezpieczny i naturalny skład
Olej nie zawiera sztucznych dodatków, ponieważ nie został poddany procesowi uwodornienia ani bielenia. Certyfikowany przez PL-07, pochodzi z rolnictwa spoza Unii Europejskiej, konkretnie z Brazylij.
Korzyści z wybierania oleju palmowego BIO
- Wielozadaniowość: Nadaje się zarówno do gotowania, jak i do kosmetyków.
- Stabilność termiczna: Idealny do smażenia w wysokich temperaturach.
- Naturalne pochodzenie: Bez sztucznych dodatków, w pełni ekologiczny.
- Komfort przechowywania: Olej najlepiej przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
Często zadawane pytania
Czy olej palmowy BIO można stosować do kosmetyków?
Tak, olej doskonale nadaje się do celów kosmetycznych, dzięki czemu może być wykorzystywany do pielęgnacji skóry i włosów.
Jakie są zasady przechowywania tego oleju?
Produkt należy przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
Czy olej palmowy jest odpowiedni dla wegan?
Tak, jest w pełni roślinny i odpowiedni dla diety wegańskiej.
- Producent/Dystrybutor: NAT Sp. z o.o. .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000003643