Olej Palmowy BIO bezzapachowy 900 ml - Natvita
-
- 28,79 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,9 l
Cena kat. za 1l :31.99 zł Pref. wielokrotność:3 -->
Olejowiec gwinejski (Elaeis guineensis). Najczęściej nazywany jest palmą olejową.
Olej palmowy można używać do smażenia, pieczenia i gotowania różnych potraw oraz w celach kosmetycznych. Nadaje się do deserów, sosów, sałatek i chleba.
Idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się i nie jełczeje. Do wytrącenia zapachu oleju palmowego wykorzystano parę wodną.
Nie zastosowano procesu uwodornienia, niebielony.
Zawartość netto: 900 ml
Składniki: 100% olej ze świeżych nasion olejowca gwinejskiego (Elaeis guineensis)
Jednostka certyfikująca: PL-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE (Brazylia)
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym i ciemnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 3700 kJ/ 900 kcal
Tłuszcz: 100 g
Węglowodany: 0 g
Białko: 0 g
Olej Palmowy BIO bezzapachowy 900 ml - Natvita
Olej Palmowy BIO to doskonały wybór dla każdego, kto poszukuje wysokiej jakości produktów spożywczych. Pozyskiwany z nasion olejowca gwinejskiego (Elaeis guineensis), wyróżnia się wysoką stabilnością, co czyni go idealnym do smażenia w wysokich temperaturach. Dzięki naturalnemu procesowi przy użyciu pary wodnej, olej jest bezzapachowy, co pozwala na pełne docenienie smaku przygotowywanych potraw.
Zalety Oleju Palmowego BIO
Olej palmowy jest wszechstronny i znajduje szerokie zastosowanie zarówno w kuchni, jak i kosmetyce. Można go używać do:
- Smażenia i pieczenia.
- Przygotowywania sosów i marynat.
- Sałatek jako składnik dressingów.
- Wytwarzania domowych kosmetyków.
Nie jełczeje i nie pali się, co sprawia, że jest praktyczny i ekonomiczny w użyciu. Jego właściwości sprawiają, że jest szczególnie ceniony w zastosowaniach kulinarnych.
Certyfikowana Jakość
Olej Palmowy BIO Natvita posiada certyfikat PL-EKO-07, co jest gwarancją jego ekologicznego pochodzenia. Surowce użyte do produkcji pochodzą z upraw znajdujących się poza UE, dokładnie z Brazylii, co zapewnia im unikalny smak i aromat.
Przechowywanie i Wartości Odżywcze
Aby zachować wysoką jakość produktu, zaleca się jego przechowywanie w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, chronionym przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Wartość energetyczna: 3700 kJ/900 kcal na 100 g.
- Zawartość tłuszczu: 100 g na 100 g.
- Produkt nie zawiera węglowodanów ani białka.
Najczęściej zadawane pytania
Jak długo można przechowywać olej palmowy?
Olej należy przechowywać zgodnie z zaleceniami producenta, w suchym i ciemnym miejscu, aby jak najdłużej zachować jego świeżość.
Czy olej palmowy jest odpowiedni dla wegan?
Tak, Olej Palmowy BIO Natvita jest produktem roślinnym i nadaje się dla wegan.
Czy mogę używać tego oleju do smażenia w wysokich temperaturach?
Tak, olej palmowy jest idealny do smażenia w wysokich temperaturach.
- Producent/Dystrybutor: NAT Sp. z o.o. .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000003644