Mąka Migdałowa Bezglutenowa 1 kg - Pięć Przemian
-
Oczekujemy na dostawę tego produktu, Wyszukaj poniżej lub za pomocą wyszukiwarki podobny produkt.
-
- 41,25 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Data min. trwałości:2026/09/25
Zawartość netto:1 kg
Cena kat. za 1kg :41.25 zł
MĄKA MIGDAŁOWA BEZGLUTENOWA
Z hiszpańskich migdałów.
Masa netto: 1 kg
Składniki: mąka z migdałów blanszowanych.
Kraj pochodzenia: UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 2612 kJ/ 632 kcal
Tłuszcz: 55 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,9 g
Węglowodany: 3 g
- w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 8,2 g
Białko: 26 g
Sól: 0,02 g
Mąka Migdałowa Bezglutenowa 1 kg - Pięć Przemian
Mąka migdałowa to wyjątkowy, bezglutenowy produkt, wytwarzany z blanszowanych migdałów pochodzących z Hiszpanii. Jest doskonałym wyborem dla osób poszukujących alternatywy dla tradycyjnej mąki pszennej. Jej delikatny, orzechowy smak wzbogaci różnorodne dania, czyniąc je wyjątkowymi pod względem smakowym.
Wartości Odżywcze i Składniki
Wartość energetyczna tej mąki to 2612 kJ/632 kcal w 100 g produktu, co czyni ją energetycznym dodatkiem do codziennej diety. Zawiera 55 g tłuszczu, w tym 4,9 g nasyconych kwasów tłuszczowych. Mimo niskiej zawartości węglowodanów (3 g), jest bogata w białko (26 g) oraz błonnik (8,2 g). Dzięki temu może być zdrowym uzupełnieniem diety bogatej w białko.
Korzyści z Zastosowania Mąki Migdałowej
- Idealna do wypieków bezglutenowych: chlebów, ciast, ciasteczek i muffinek.
- Świetna jako dodatek do deserów, takich jak naleśniki czy pancakes.
- Można jej używać do zagęszczania sosów, zup i dań jednogarnkowych.
- Naturalnie niska zawartość cukru sprawia, że jest odpowiednia dla osób kontrolujących poziom cukru.
Sposób Przechowywania
Aby zachować świeżość i wartości odżywcze, mąkę migdałową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamkniętą.
Najczęściej zadawane pytania:
Czy mąka migdałowa jest odpowiednia do każdej diety bezglutenowej?
Tak, jest całkowicie pozbawiona glutenu, więc można ją włączyć do każdej diety bezglutenowej.
Jaka jest trwałość tego produktu po otwarciu?
Po otwarciu najlepiej spożyć ją w ciągu kilku miesięcy, przechowując szczelnie zamkniętą w zalecanych warunkach.
Czy mąka migdałowa może zastąpić mąkę pszenną 1:1 we wszystkich przepisach?
Mąka migdałowa ma inną teksturę i właściwości pochłaniania płynów, więc zaleca się modyfikację ilości innych składników w przepisach.
| Bio: | Nie |
| Gluten: | bez glutenu, bezglutenowe |
| Wegetariańskie: | Tak |
| Wegańskie: | Tak |
| Bez dodatku cukru: | Tak |
| Bez mleka: | Tak |
| Bez jajek: | Tak |
| Bez soi: | Tak |
| Bez dwutlenku siarki: | Tak |
| Bez sezamu: | Tak |
| Bez selera: | Tak |
| Bez orzechów: | Nie |
| Bez gorczycy: | Tak |
| Bez łubinu: | Tak |
| Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
| Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Simpatiko s.c. .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000061262
Recenzje
Ela Carewicz
Zakup zweryfikowany
|
|
Beata Wieczorek
Zakup zweryfikowany
|
|
Andrzej Narożniak
Zakup zweryfikowany
|
|
Marzena Kocikowska
Zakup zweryfikowany
|
|
Mirosława Wróbel
Zakup zweryfikowany
|
|
Recenzja pracownika sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|




