Makaron Ryżowy z Kurkumą Kolanka Bezglutenowy 300 g - Risolino
-
W naszym magazynie jest duża ilość!
-
- 10,77 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Data min. trwałości:2026/05/21
Zawartość netto:0,3 kg
Cena kat. za 1kg :34.6 zł
MAKARON RYŻOWY Z KURKUMĄ BEZGLUTENOWY KOLANKA
Masa netto: 300 g
Składniki: Mąka ryżowa (82,1%), skrobia z tapioki, sól, kurkuma.
Wyprodukowano w Wietnamie.
Sposób przygotowania: Przygotować wodę do zagotowania (1 litr wody na 100 g makaronu). Dodać szczyptę soli oraz parę kropel oleju roślinnego. Włożyć makaron do wrzącej wody, często mieszając gotować na dużym ogniu. Czas gotowania, ok. 12 - 14 minut. Po ugotowaniu zaleca się pozostawienie makaronu jeszcze przez 3 minuty w gorącej wodzie. Następnie odcedzić, dobrze wypłukać (najlepiej pod zimną wodą). Po odcedzeniu gotowe do spożycia.
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu, z dala od silnych, intensywnych zapachów.
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu:
Wartość energetyczna: 1481 kJ/ 354 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 85 g
- w tym cukry: 2,2 g
Białko: 3 g
Sól: 0,63 g
Makaron ryżowy z kurkumą kolanka bezglutenowy - Risolino
Makaron ryżowy z kurkumą kolanka bezglutenowy to wyjątkowy produkt, który łączy w sobie smak oraz wartości odżywcze. Jest idealnym wyborem dla osób na diecie bezglutenowej oraz dla miłośników zdrowej kuchni.
Właściwości produktu
- Masa netto: 300 g
- Bezglutenowy: Odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu.
- Składniki: Mąka ryżowa (82,1%), skrobia z tapioki, sól, kurkuma.
- Pochodzenie: Wyprodukowano w Wietnamie.
Zalety składników
Mąka ryżowa to baza, która nadaje makaronowi delikatność i lekkość. Skrobia z tapioki wspomaga teksturę, czyniąc makaron elastycznym. Dodatek kurkumy nie tylko nadaje piękny kolor, ale również wzbogaca smak.
Wszechstronność kulinarna
Makaron ryżowy z kurkumą można wykorzystać na wiele sposobów:
- Idealny do sałatek i dań stir-fry.
- Dobrze komponuje się z warzywami oraz sosami na bazie kokosa.
- Można go wykorzystać jako bazę do dań azjatyckich.
Sposób przygotowania
Przygotowanie makaronu jest proste. Wystarczy zagotować wodę (1 litr na 100 g makaronu), dodać szczyptę soli i kilka kropel oleju roślinnego. Gotować na dużym ogniu przez 12-14 minut, często mieszając. Po ugotowaniu, zostawić makaron w gorącej wodzie na kolejne 3 minuty, a następnie odcedzić i wypłukać pod zimną wodą.
Przechowywanie
Produkt należy przechowywać w suchym miejscu, z dala od intensywnych zapachów, aby zachować jego jakość i świeżość.
Najczęściej zadawane pytania
Czy makaron jest odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej?
Tak, makaron jest bezglutenowy i odpowiedni dla osób na takiej diecie.
Jak długo należy gotować makaron?
Makaron należy gotować przez 12-14 minut, a następnie pozostawić w gorącej wodzie na 3 minuty.
Jakie są główne składniki tego makaronu?
Główne składniki to mąka ryżowa, skrobia z tapioki i kurkuma.
Bio: | Nie |
Gluten: | bez glutenu, bezglutenowe |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: HOKA TRADE s.r.o. .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000024431
Recenzje
Hanka
Recenzja niezweryfikowana
|