Olej Palmowy BIO Czerwony Zimnotłoczony 200ml Natvita
-
- 19,79 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,2 l
Cena kat. za 1l :98.95 zł Pref. wielokrotność:3 -->
100% bio olej palmowy czerwony został pozyskany z olejowca gwinejskiego (Elaeis guineensis) metodą tłoczenia na zimno.
Olej palmowy można używać do smażenia, pieczenia i gotowania różnych potraw oraz do celów kosmetycznych. Nadaje się również do sosób, sałatek, deserów oraz chleba.
Idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się i nie jełczeje.
Niebielony. Nie zastosowano procesu uwodornienia.
Zawartość netto: 200 ml
Składniki: 100% olej ze świeżych nasion olejowca gwinejskiego (Elaeis guineensis)
Jednostka certyfikująca: PL-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE (Ekwador)
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym i ciemnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 3700 kJ/ 900 kcal
Tłuszcz: 100 g
Węglowodany: 0 g
Białko: 0 g
Olej Palmowy BIO Czerwony Zimnotłoczony 200 ml Natvita
100% BIO olej palmowy czerwony pochodzący z olejowca gwinejskiego (Elaeis guineensis), tłoczony na zimno, to wszechstronny produkt do użytku kulinarnym i kosmetycznym. Olej ten charakteryzuje się wysoką odpornością na temperaturę, co sprawia, że idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia oraz gotowania potraw.
Zastosowanie w kuchni
Olej palmowy czerwony BIO to doskonały dodatek do:
- sosów
- sałatek
- deserów
- pieczywa
Dzięki stabilności w wysokich temperaturach, nie pali się i nie jełczeje, co czyni go niezawodnym wyborem w kuchni.
Zastosowanie kosmetyczne
Olej ten można również stosować do pielęgnacji ciała, ponieważ jest naturalnym produktem bez procesu uwodornienia, co sprawia, że jest przyjazny dla skóry.
Naturalność i pochodzenie
Produkt ten jest niebielony i certyfikowany przez jednostkę PL-07. Pochodzi z upraw prowadzonych zgodnie z zasadami ekologii, poza UE, z Ekwadoru. Przechowuj w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, z dala od bezpośredniego nasłonecznienia, aby zachować jego jakość na dłużej.
Wartości odżywcze
Wysoka kaloryczność wynosząca 3700 kJ/900 kcal na 100 g sprawia, że jest to koncentrat energii. Nie zawiera węglowodanów ani białka, co czyni go czystym źródłem tłuszczu.
Najczęściej zadawane pytania
Czy olej palmowy czerwony można używać do smażenia w wysokich temperaturach?
Tak, olej ten jest idealny do smażenia w wysokich temperaturach, ponieważ nie pali się i nie jełczeje.
Jak przechowywać olej palmowy czerwony?
Należy przechowywać go w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, z dala od promieni słonecznych.
Jakie są zastosowania kosmetyczne oleju palmowego czerwonego?
Można go stosować do pielęgnacji skóry jako naturalny, niebielony produkt bez uwodornienia.
- Producent/Dystrybutor: NAT Sp. z o.o. .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000003656