Mąka Amarantusowa Surowa Bezglutenowa Bio 350 g - Amarello
-
- 9,49 zł
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:0,35 kg
Cena kat. za 1kg :27.11 zł
Masa netto: 350 g
Składniki: nasiona amarantusa (produkt rolnictwa ekologicznego)
Rolnictwo spoza UE
Stosować jako dodatek w ilości do 25%.
Przechowywać w suchym miejscu.
Wartość odżywcza 100 g produktu |
|
wartość energetyczna |
1742 kJ (414 kcal) |
tłuszcz |
7,5 g |
w tym kwasy nasycone |
3,2 g |
węglowodany |
62 g |
w tym cukry |
0,4 g |
błonnik |
12 g |
białko |
18 g |
sól |
0,05 g |
magnez |
248 mg (66%*) |
żelazo |
7,6 mg (54%*) |
* procent dziennej referencyjnej wartości spożycia
Mąka amarantusowa bezglutenowa bio 350 g - Amarello
Mąka amarantusowa Amarello to ekologiczny produkt, który dzięki swoim właściwościom stanowi doskonałe uzupełnienie wielu wypieków i dań. Zawiera wyłącznie starannie wyselekcjonowane nasiona amarantusa, pochodzące z rolnictwa ekologicznego. Jest to produkt bezglutenowy, co sprawia, że idealnie nadaje się dla osób unikających glutenu w diecie.
Zastosowanie w kuchni
Ten produkt doskonale nadaje się jako dodatek do:
- chleba
- ciast
- placków
Świetnie sprawdzi się także jako zagęstnik do zup i sosów. Mąka amarantusowa może wzbogacić Twoje dania o dodatkowe wartości odżywcze, nadając im jednocześnie unikalny smak.
Zalety produktu
- Wysoka zawartość błonnika - aż 12 g na 100 g produktu.
- Źródło magnezu i żelaza - zapewnia 66% dziennej referencyjnej wartości spożycia magnezu i 54% żelaza.
- Pomimo niskiej zawartości tłuszczu, mąka dostarcza niezbędnych kwasów tłuszczowych nasyconych.
- Masa netto: 350 g, co sprawia, że jest wygodna do przechowywania i użytkowania.
Certyfikaty i przechowywanie
Mąka posiada certyfikat ekologiczny wydany przez PL-04 oraz jest produkowana w rolnictwie spoza UE. Aby zachować świeżość i wartości odżywcze, produkt należy przechowywać w suchym miejscu.
Najczęściej zadawane pytania
1. Czy mąka amarantusowa jest odpowiednia dla osób z celiakią?
Tak, jest to produkt bezglutenowy, co czyni go odpowiednim dla osób z celiakią.
2. Jakie są zalecane proporcje użycia mąki?
Zaleca się użycie mąki amarantusowej w ilości do 25% w mieszankach do wypieku chleba czy ciast, aby uzyskać najlepsze efekty smakowe i konsystencję.
3. Czy mąka zmienia smak potraw?
Mąka może delikatnie zmienić smak potraw, dodając nutę orzechową, co jest często pożądane w wielu daniach.
- Producent/Dystrybutor: Amarello .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000005024