Mąka Gryczana 1 kg - Targroch
-
W naszym magazynie jest bardzo dużo!
-
- 11,99 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Zawartość netto:1 kg
Cena kat. za 1kg :11.99 zł
MĄKA GRYCZANA
Masa netto: 1 kg
Składniki: Mąka gryczana.
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soję, różne orzechy, sezam.
Kraj pochodzenia: Polska.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1539 kJ/ 367 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 68,6 g
- w tym cukry: 0 g
Błonnik: 5,9 g
Białko: 14 g
Sól: <0,01 g
Producent:
"TAR-GROCH-FIL" Spółka Jawna
T.Krakowski, E.Drożdż, M.Kijowski, J.Drożdż
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn
Mąka Gryczana 1 kg - Naturalne Źródło Smaku i Zdrowia
Mąka Gryczana to produkt o masie 1 kg, powstający z naturalnie zmielonej kaszy gryczanej. Stanowi alternatywę dla tradycyjnych mąk pszennych, którą warto wprowadzić do swojej diety ze względu na unikalny smak oraz bogactwo składników odżywczych.
Korzyści z Wyboru Mąki Gryczanej
- Naturalnie bezglutenowa - doskonała dla osób unikających glutenu w diecie, choć produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
- Źródło białka - zawiera aż 14 g białka na 100 g, co czyni ją doskonałym wyborem dla osób dbających o dietę wysokobiałkową.
- Bogata w błonnik - 5,9 g błonnika wspiera zdrową dietę.
- Niewielka zawartość tłuszczu - tylko 2,7 g na 100 g, z czego 0,6 g stanowią tłuszcze nasycone.
Zastosowanie Mąki Gryczanej w Kuchni
Mąka Gryczana 1 kg jest niezwykle wszechstronna i można ją wykorzystać w różnych daniach:
- Makaron - idealna baza do przygotowania domowego makaronu.
- Naleśniki - dodaje im niepowtarzalnego, lekko orzechowego smaku.
- Pieczywo - podkreśla głęboki smak chleba na zakwasie.
- Pasztety i wegetariańskie potrawy - doskonale komponuje się z warzywami.
- Sosy - świetna jako zagęstnik do sosów, np. beszamelowego.
Przechowywanie i Informacje Dodatkowe
Aby utrzymać świeżość i jakość mąki, należy ją przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Produkt pochodzi z Polski i może zawierać śladowe ilości alergenów, takich jak orzeszki ziemne czy sezam.
Najczęściej Zadawane Pytania
- Czy mąka gryczana zawiera gluten? Mąka gryczana naturalnie nie zawiera glutenu, ale istnieje możliwość jego śladowej obecności ze względu na sposób produkcji.
- Jak przechowywać mąkę gryczaną? Należy ją przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
- Do czego mogę użyć mąki gryczanej? Jest idealna do makaronów, naleśników, pieczywa, pasztetów i sosów.
Mąka Gryczana z kaszy gryczanej
Równie smaczna, ale znacznie zdrowsza od pszennych odpowiedników. Mąka Gryczana z kaszy gryczanej 1 kg, bo o niej w tym przypadku mowa, coraz częściej gości w polskich kuchniach. Na ten fakt ma wpływ kilka czynników. Po pierwsze, produkt jest w 100% naturalny. Powstaje poprzez zmielenie ziaren gryki. Po drugie, ma ciekawy, lekko “podpalany” smak, który nadaje potrawom niepowtarzalnego aromatu. Po trzecie, dobrze wpływa na organizm człowieka, dostarczając mu wielu potrzebnych składników odżywczych. Wszystko to powoduje, że Mąka Gryczana z kaszy gryczanej 1 kg zalicza się do jednych z bardziej popularnych typów mąk.
Właściwości mąki gryczanej
Mąka Gryczana z kaszy gryczanej jest dostępna w naszym sklepie w opakowaniu o zawartości 1 kg. Cechuje ją stosunkowo niewielka kaloryczność, bo każde 100 gram dostarcza organizmowi niewiele ponad 330 kcal. Jednocześnie mąka pozostaje bogatym źródłem składników odżywczych. Mowa tu np. o magnezie znanym ze swoich właściwości w zakresie pozytywnego wpływu na samopoczucie. Przyglądając się zawartości produktu, znajdziemy w nim również potrzebny organizmowi cynk i żelazo. Mąka gryczana powinna być przechowywana w chłodnym oraz suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zastosowanie Mąki Gryczanej z kaszy gryczanej 1 kg
Trudno zamknąć katalog dań przygotowywanych z mąki gryczanej. Niemniej można wskazać najpopularniejsze propozycje w tym zakresie. Mąka Gryczana z kaszy gryczanej 1 kg wykorzystywana jest do np. makaronów. Świetnie sprawdzi się też, gdy chcemy przygotować naleśniki lub upiec pyszne ciasto. Potrafi także wzmacniać smak chleba. Po mąkę gryczaną chętnie sięgają wegetarianie, przygotowując m.in. pasztety. Równie dobrze komponuje się również z sosami np. sosem beszamelowym. Jej zastosowanie jest naprawdę szerokie!
Bio: | Nie |
Gluten: | możliwa obecność |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Nie |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Nie |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Nie |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Tar-Groch-Fil Sp. J.
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000003854
Recenzje
Justyna
Recenzja niezweryfikowana
|