Mąka z Pestek Dyni 500 g - Młyn Kopytowa
-
W naszym magazynie pozostało mniej niż 5 sztuk!
-
- 15,88 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Data min. trwałości:2026/07/25
Zawartość netto:0,5 kg
Cena kat. za 1kg :31.76 zł
MĄKA Z PESTEK DYNI
Masa netto: 500 g
Składniki: mąka z pestek dyni.
Kraj pochodzenia: Polska
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1781 kJ/ 425 kcal
Tłuszcz: 16 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3 g
Węglowodany: 13 g
- w tym cukry: 1 g
Białko: 58 g
Sól: 0 g
Producent:
Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "Uniw-Młyn"
Wojciech Kurcoń
Kopytowa 47
38-459 Kopytowa
Mąka z pestek dyni 500 g - Naturalny skarb z Polski
Mąka z pestek dyni to produkt stworzony z myślą o osobach, które cenią jakość oraz wartościowe składniki w swojej kuchni. Wyprodukowana przez renomowane Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "Uniw-Młyn", mąka ta jest w 100% naturalna, a jej pochodzenie to malownicza Polska.
Dlaczego warto wybrać mąkę z pestek dyni?
Mąka ta jest bogata w białko, co czyni ją doskonałą alternatywą dla osób stosujących dietę roślinną lub wysokobiałkową. Ponadto zawiera niewielką ilość węglowodanów, co może być atrakcyjne dla tych, którzy redukują ich spożycie.
- Wartość energetyczna: 1781 kJ / 425 kcal na 100 g
- Zawartość tłuszczu: 16 g, w tym 3 g kwasów tłuszczowych nasyconych
- Węglowodany: 13 g, w tym tylko 1 g cukrów
- Białko: 58 g
- Zawartość soli: 0 g
Zastosowanie mąki z pestek dyni w kuchni
Ta wyjątkowa mąka sprawdzi się idealnie jako dodatek do wypieków, zarówno na słodko, jak i na słono. Można używać jej do wypieku ciemnego pieczywa, muffinów czy ciasteczek, dodając im oryginalny smak oraz cenne składniki odżywcze. Dodatkowo, jest to produkt doskonały do zagęszczania zup oraz sosów.
Warunki przechowywania
Aby mąka zachowała swoją świeżość, należy przechowywać ją w suchym i chłodnym miejscu.
Najczęściej zadawane pytania
Jak długo mąka jest przydatna do spożycia? Okres przydatności zależy od daty produkcji, jednak zaleca się spożycie produktu przed upływem daty ważności podanej na opakowaniu.
Czy mąka jest bezglutenowa? Mąka z pestek dyni naturalnie nie zawiera glutenu, jednak zawsze warto sprawdzić etykietę lub skontaktować się z producentem w celu potwierdzenia warunków produkcji.
Czy można używać jej w diecie ketogenicznej? Dzięki niskiej zawartości węglowodanów, mąka z pestek dyni może być stosowana w diecie ketogenicznej. Należy jednak dostosować jej ilość do indywidualnych potrzeb i preferencji dietetycznych.
| Bio: | Nie |
| Gluten: | bez glutenu |
| Wegetariańskie: | Tak |
| Wegańskie: | Tak |
| Bez dodatku cukru: | Tak |
| Bez mleka: | Tak |
| Bez jajek: | Tak |
| Bez soi: | Tak |
| Bez dwutlenku siarki: | Tak |
| Bez sezamu: | Tak |
| Bez selera: | Tak |
| Bez orzechów: | Tak |
| Bez gorczycy: | Tak |
| Bez łubinu: | Tak |
| Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
| Jednoskładnikowe: | Tak |
- Producent/Dystrybutor: Uniw-Młyn .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000061800
Recenzje
Recenzja pracownika sklepu
Recenzja niezweryfikowana
|



