Makaron Ryżowy z Kurkumą Świderki Bezglutenowy 300 g - Risolino
-
W naszym magazynie jest duża ilość!
-
- 10,08 zł
-
szt.
-
Gratisy w koszyku
Dodaj do koszyka produkty na kwotę minimum 150 zł i sprawdź w koszyku jakie produkt możemy dziś zaoferować już za 1 grosz! Więcej informacji tutaj
-
Program rabatowy
Każdy zalogowany użytkownik naszego sklepu bierze udział w programie rabatowym i za wydane złotówki otrzymuje punkty wymieniane automatycznie na rabaty przypisane do konta. Więcej informacji tutaj
Data min. trwałości:2026/05/21
Zawartość netto:0,3 kg
Cena kat. za 1kg :33.6 zł
MAKARON RYŻOWY Z KURKUMĄ BEZGLUTENOWY ŚWIDERKI
Masa netto: 300 g
Składniki: Mąka ryżowa (82,1%), skrobia z tapioki, sól, kurkuma.
Wyprodukowano w Wietnamie.
Sposób przygotowania: Przygotować wodę do zagotowania (1 litr wody na 100 g makaronu). Dodać szczyptę soli oraz parę kropel oleju roślinnego. Włożyć makaron do wrzącej wody, często mieszając gotować na dużym ogniu. Czas gotowania, ok. 10 - 12 minut. Po ugotowaniu zaleca się pozostawienie makaronu jeszcze przez 3 minuty w gorącej wodzie. Następnie odcedzić, dobrze wypłukać (najlepiej pod zimną wodą). Po odcedzeniu gotowe do spożycia.
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym miejscu, z dala od silnych, intensywnych zapachów.
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu:
Wartość energetyczna: 1481 kJ/ 354 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 85 g
- w tym cukry: 2,2 g
Białko: 3 g
Sól: 0,63 g
Makaron Ryżowy z Kurkumą Bezglutenowy Świderki - Idealny Wybór dla Zdrowej Diety
Makaron Ryżowy z Kurkumą Świderki Bezglutenowy 300 g to doskonały produkt dla osób ceniących zdrowe i bezglutenowe alternatywy w swojej kuchni. Wyprodukowany w Wietnamie, ten makaron łączy w sobie tradycję azjatyckich smaków z prostotą przygotowania.
Wyjątkowy Skład Makaronu Ryżowego z Kurkumą
Makaron ten wyróżnia się swoim unikalnym składem. Głównym składnikiem jest mąka ryżowa (82,1%), która zapewnia delikatny smak i odpowiednią strukturę. Dodatek kurkumy nie tylko wzbogaca kolor makaronu, ale również nadaje mu subtelny, orientalny aromat. Kompozycja została uzupełniona skrobią z tapioki oraz szczyptą soli.
Korzyści z Wyboru Tego Produktu
- Bezglutenowy: Idealny dla osób z nietolerancją glutenu lub celiakią.
- Łatwość przygotowania: Gotowy w zaledwie 10-12 minut.
- Wszechstronność zastosowań: Doskonale komponuje się z różnego rodzaju sosami, zarówno mięsnymi, jak i wegetariańskimi.
Przechowywanie i Przygotowanie
Makaron Ryżowy z Kurkumą należy przechowywać w suchym miejscu, z dala od intensywnych zapachów. Podczas gotowania wystarczy wrzucić makaron do wrzącej wody z dodatkiem soli i oleju, a następnie odcedzić i przepłukać zimną wodą. Zastosowanie tej metody pozwala zachować idealną konsystencję makaronu.
Wartości Odżywcze w 100 g Produktu
Wartość energetyczna: 1481 kJ/354 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 85 g
- w tym cukry: 2,2 g
Białko: 3 g
Sól: 0,63 g
Najczęściej Zadawane Pytania
Czy makaron ryżowy z kurkumą jest trudny do przygotowania?
Nie, jest tak łatwy do przygotowania, jak standardowy makaron. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Czy makaron ten nadaje się do diety wegańskiej?
Tak, wszystkie składniki są pochodzenia roślinnego.
Jak najlepiej podać makaron ryżowy z kurkumą?
Można go podać z ulubionymi sosami, warzywami lub jako składnik sałatek.
Bio: | Nie |
Gluten: | bez glutenu, bezglutenowe |
Wegetariańskie: | Tak |
Wegańskie: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Bez mleka: | Tak |
Bez jajek: | Tak |
Bez soi: | Tak |
Bez dwutlenku siarki: | Tak |
Bez sezamu: | Tak |
Bez selera: | Tak |
Bez orzechów: | Tak |
Bez gorczycy: | Tak |
Bez łubinu: | Tak |
Bez skorupiaków, ryb, mięczaków: | Tak |
Jednoskładnikowe: | Nie |
- Producent/Dystrybutor: HOKA TRADE s.r.o. .
- Dodaj recenzję:
- Kod produktu: 0000024432
Recenzje
Sławomir Mynarek
Zakup zweryfikowany
|
|
Ewa Rosa
Zakup zweryfikowany
|
|
Alicja
Zakup zweryfikowany
|
|
Basia
Recenzja niezweryfikowana
|